Διανύουμε μια εποχή που τώρα περισσότερο από ποτέ, έχουμε όλοι εκτιμήσει την ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά μας στοιχεία μέσα στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας!

Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα από μας, να έχουμε το προσωπικό μας καταφύγιο και να το προσέχουμε για να μας προσέχει! Τέσσερις τοίχοι γεμάτοι συναισθήματα, προσωπικές στιγμές, λύπες και χαρές. Γιατί λοιπόν έχουμε την τάση να το αφήνουμε απροστάτευτο και εκτεθειμένο σε αποδεδειγμένα υπαρκτούς κινδύνους;

Γνωρίζατε ότι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των διαρρηκτών πριν μπουν στην διαδικασία να κλέψουν ένα σπίτι, έχουν πρώτα παρατηρήσει κάποιες λεπτομέρειες;

Μπορεί λοιπόν εσείς να πιστεύετε ότι είστε προσεκτικοί αλλά υπάρχουν κάποιες κινήσεις που πρέπει να προσέχετε περισσότερο για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σβήνετε όλα τα φώτα τη νύχτα

Είναι γεγονός ότι οι διαρρήκτες δεν “συμπαθούν” το φως! Έτσι όταν κατα τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει στο σπίτι σας το απόλυτο σκοτάδι, δίνετε τη δυνατότητα στους διαρρήκτες να κινηθούν ελεύθερα, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Ακόμα και αν είστε σπίτι καλό είναι το βράδυ να αφήνετε έστω ένα φως ανοιχτό.

Αφήνετε τα σκουπίδια στο μπαλκόνι για πολλές μέρες

Αν συνηθίζετε να βγάζετε τα σκουπίδια σας έξω στο μπαλκόνι και να τα ξεχνάτε, τότε στέλνετε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους διαρρήκτες ότι λείπετε από το σπίτι, για κάποιες μέρες! Μην αφήνετε λοιπόν τα σκουπίδια στη βεράντα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τα άδεια κουτιά. Πέρα του ότι δείχνουν ότι λείπετε από το σπίτι, δίνουν την αίσθηση ότι έχετε και χρήματα να ξοδέψετε.

Έχετε πολλές γλάστρες και φυτά στα σημεία εισόδου

Μπορεί η αίσθηση του πράσινου να αρέσει σε όλους και να δίνει μια ωραία εικόνα στην πρόσοψη του σπιτιού μας, όμως η πυκνή βλάστηση και οι πολλές γλάστρες ευνοούν τα σχέδια των διαρρηκτών, αφού αποτελούν την τέλεια κάλυψη και την ιδανική “κρυψώνα” μέχρι να βρουν τον τρόπο να εισέλθουν στο σπίτι σας!

Δεν κλείνετε τις κουρτίνες

Όταν αφήνετε ανοιχτές κουρτίνες και παντζούρια ώστε να είναι φωτεινό το σπίτι, ο καθένας μπορεί να σας παρακολουθήσει και να γνωρίζει πότε λείπετε ή πόσοι είστε μέσα στο σπίτι. Τη νύχτα μάλιστα που δεν υπάρχει φωτισμός εσωτερικά του σπιτιού αλλά και εκτός αυτού, είναι πιο εύκολο για κάποιον να δει τι υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι.

Η ασφάλεια της οικίας μας αποτελεί προτεραιότητα για τον καθένα μας ξεχωριστά. 

Ο τομέας της φύλαξης χώρων αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των υπηρεσιών φύλαξης που παρέχει η SHIELD Group. Για την προστασία των χώρων σας, το εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό ασφαλείας μας, αναλαμβάνει την στατική φύλαξη επιτηρώντας, με το κατάλληλο σχέδιο ενεργειών ασφαλείας τόσο για το συγκεκριμένο σημείο, όσο και για την περίμετρο.

Η πρόληψη αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο μας και οι ενέργειες των υπαλλήλων ασφαλείας, όπως περιπολίες, έλεγχος σημείων και συνολική εποπτεία, εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών αυτών τηρείται σε όλο το φάσμα.