Η κλοπή από κατάστημα λιανικής πώλησης ορίζεται ευρέως ως η «κλοπή εμπορευμάτων προς πώληση, εκτός από τα μηχανοκίνητα οχήματα, με την αποφυγή της πληρωμής για τα προϊόντα αυτά». Αν και γενικά πιστεύεται ότι είναι μια κοινή και κοστοβόρα εγκληματική πράξη, η πραγματική έκταση της κλοπής στον τομέα της λιανικής πώλησης (κοινώς γνωστό ως κλοπή σε μαγαζί) είναι άγνωστη, κυρίως λόγω της περιορισμένης προβολής του προβλήματος, αλλά και λόγω της ανακρίβειας που συχνά χαρακτηρίζει τα συστήματα διαχείρισης αποθεμάτων (Krasnovsky & Lane 1998).

Οι κλοπές των προϊόντων στα καταστήματα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται με ολοένα αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Οι κλοπές αυτές πραγματοποιούνται είτε σε ώρες λειτουργίας του καταστήματος είτε σε ώρες που το κατάστημα είναι κλειστό.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες κλέφτη: Οι επαγγελματίες και οι μη επαγγελματίες. 

Οι επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες κλέφτες είναι αυτοί που είναι δύσκολο να εντοπιστούν γιατί τηρούν ένα συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Αρχικά δεν επισκέπτονται το ίδιο κατάστημα, τους συναντάμε να επιχειρούν σε ομάδες, χωρίς όμως να δείχνουν κάποια αγχώδη συμπεριφορά και να εκτελούν την κλοπή σε ελάχιστο χρόνο. Γνωρίζουν εκ των προτέρων σε πιο σημείο βρίσκονται τα προϊόντα που θέλουν να κλέψουν και με ποιο τρόπο είναι ασφαλισμένα κατά κλοπών. Επισκέπτονται το κατάστημα όταν έχει πολύ κόσμο, κατευθύνονται αμέσως στο σημείο που υπάρχει το προϊόν και μόλις το λάβουν στην κατοχή τους, φεύγουν αμέσως. Ο μέσος χρόνος αναμονής τους στο κατάστημα είναι τα πέντε λεπτά.

Οι μη επαγγελματίες 

Οι μη επαγγελματίες κλέφτες δεν έχουν ένα συγκεκριμένο προφίλ. Μια κλοπή σε ένα εμπορικό κατάστημα μπορεί να πραγματοποιηθεί από άτομα οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας και οποιασδήποτε ηλικίας. Συνήθως μάλιστα προδίδονται από την εμφάνισή τους και τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Αν υπάρχει όμως σωστός τρόπος δράσης του προσωπικού ασφαλείας μπορούν εύκολα να εντοπιστούν

Η  SHIELD Group, αναλαμβάνει τη φύλαξη επαγγελματικών χώρων κάθε είδους, όπως δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα, καταστήματα αλλά και χώρους εκδηλώσεων κ.ά. Παρέχει υπηρεσίες στατικής φύλαξης επαγγελματικών χώρων με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό με κατάλληλη στολή και απαραίτητο εξοπλισμό τόσο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των επιχειρήσεων όσο και μετά το πέρας αυτής.

Οι φύλακες που παρέχουμε, βρίσκονται διακριτικά στο χώρο, κάνοντας όμως σαφή και αποτελεσματική την παρουσία τους, επεμβαίνοντας άμεσα όταν χρειαστεί.