Μια από τις βασικές ανάγκες που έχει κάθε παιδί για τη σωστή ανάπτυξη του ψυχικού του κόσμου, είναι αυτή της προστασίας και της ασφάλειας του. Είναι πολύ σημαντικό, οι γονείς να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον που θα είναι αξιόπιστο και το παιδί θα νιώθει προστατευμένο και ασφαλές.

Ένα τέτοιο περιβάλλον είναι και το σπίτι, όπου τα παιδιά διαπλάθουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, γεγονός που στη συνέχεια τα βοηθά να πορευτούν στη ζωή τους και να εξελιχθούν. Το σπίτι για κάθε παιδί, πρέπει να δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας και της προστασίας, γεγονός που θα βοηθήσει να αναπτύξουν σε βάθος χρόνου αδιάσπαστα τις βασικές πεποιθήσεις τους και τις αξίες τους σε σχέση με τον κόσμο.

Σκεφτείτε λοιπόν τι συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχόμενη διάρρηξη, αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να κλονίσει τα ήδη υπάρχοντα σχετικά με την έννοια της ασφάλειας και της προστασίας αισθήματα που νιώθει το παιδί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ζωή του από εκείνο το σημείο και μετά να μην είναι η ίδια. Η διάρρηξη πιθανόν να δημιουργήσει στο παιδί σας ένα “τραύμα” που μπορεί να έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του.

Από το στιγμή που το “μικρόβιο” του φόβου εμφανιστεί και το παιδί αρχίσει και νιώθει ανασφάλεια στο ίδιο του το σπίτι, τότε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση αφύσικων συμπεριφορών με κύρια χαρακτηριστικά την έλλειψη εμπιστοσύνης, την καχυποψία και την οξυθυμία.

Επομένως, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το να αισθανόμαστε ασφαλείς τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας, μέσα στο σπίτι σας. Οι συνθήκες διαβίωσης σε ένα σπίτι πρέπει να εγγυώνται αυτό το πολυπόθητο αίσθημα ασφάλειας για όλους.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Μα φυσικά θωρακίζοντας το σπίτι μας απευθυνόμενοι στους ειδικούς της SHIELD Group!

Η SHIELD Group αποτελεί την ασπίδα προστασίας των χώρων σας απέναντι σε κάθε κίνδυνο, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα της ασφάλειας και της προστασίας. Ο τομέας της φύλαξης χώρων αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των υπηρεσιών φύλαξης που παρέχει η SHIELD Group. Η υπηρεσία περιλαμβάνει αναλυτικά, τη φύλαξη επαγγελματικών κτιρίων, όπως εμπορικά καταστήματα, εργοστάσια, ξενοδοχεία αλλά και ιδιωτικών χώρων, όπως κατοικίες.