Η μηχανή-μοτοσικλέτα, αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των υπευθύνων ασφαλείας. Η δυνατότητα που έχει να καλύπτει ταυτόχρονα πολλούς ρόλους, την καθιστά ένα πολύ σημαντικό συστατικό ενός επιτυχημένου συστήματος ασφαλείας.

Η χρήση δικύκλων στην ασφάλεια, σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται μόνο σε επισκέψεις αρχηγών κρατών, όπου η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας (π.χ. Ομάδα Ζ) ουσιαστικά χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση της διέλευσης της μεγάλης αυτοκινητοπομπής των επισήμων και δευτερευόντως ως άγημα τιμών. Στην  Ελλάδα, από την άλλη, η συνοδεία μηχανής να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και επικρατέστερα στιλ σωματοφυλακής. Αποτελεί μάλιστα το 70% των συνοδειών φύλαξης ατόμων και περιλαμβάνεται στο 100% όλων των ομάδων ασφαλείας. 

 Βασικά καθήκοντα του μοτοσικλετιστή – φύλακα είναι:

  • H ασφάλιση επικίνδυνων σημείων (bottlenecks) από τα οποία θα περάσει το προστατευόμενο πρόσωπο
  • O έλεγχος των επικίνδυνων ζωνών
  • H συνεχής ροή πληροφοριών στον επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας
  • H επιθεώρηση και ασφάλιση σημείων-χώρων άφιξης του προσώπου που φυλάσσεται

Η συνοδεία και η προστασία φυσικών προσώπων, αποτελεί μια εξαιρετικά ευαίσθητη υπηρεσία με υψηλές απαιτήσεις, καθώς αφορά την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων!

 Εκπαίδευση μοτοσικλετιστή – φύλακα

Ο μοτοσικλετιστής – φύλακας, πέρα από τις βασικές δεξιότητες, καθώς και τη βασική του εκπαίδευση, θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση μηχανών μεγάλου κυβισμού, καθώς επίσης θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας. Πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία ασφάλειας, εκτός από τον ίδιο τον μοτοσικλετιστή και την εκπαίδευσή του έχει η σωστή επιλογή της μοτοσικλέτας καθώς και ο κατάλληλος εξοπλισμός μοτοσικλέτας και αναβάτη.

Ο μοτοσικλετιστής – φύλακας πρέπει πάντα να έχει στο μυαλό του το εξής:

Το επίπεδο προστασίας εξαρτάται από το επίπεδο και τη φύση της απειλής. Γι’ αυτό τον λόγο μια σωστή και ακριβής αξιολόγηση της απειλής είναι ζωτικής σημασίας όσο εξίσου και η κατάλληλη αντίδραση στο ίδιο επίπεδο. Στην καθημερινότητα το μέρος που βρίσκεται ο επίσημος και το τι κάνει διαβαθμίζουν την απειλή και τα αντίμετρα που θα ληφθούν.

 Η SHIELD Group, διαθέτει ειδικό εξοπλισμό, ηλεκτρονικά βοηθήματα και ειδικά διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης όπως αυτοκίνητα, ασύρματο δίκτυο, αλεξίσφαιρα, όπλα και φυσικά μηχανοκίνητα μέσα. Διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία για την παροχή μηχανοκίνητης προστασίας και σχεδιάζει μαζί σας όλες τις λεπτομέρειες της συνοδείας σας, καθ’ όλη τη διάρκεια των μετακινήσεών σας, παρέχοντας σας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας.