Το αίσθημα της ασφάλειας στον άνθρωπο αποτελεί βασική προϋπόθεση του ευ ζην, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Όταν τα άτομα σε μια κοινωνία δεν αισθάνονται ασφαλή, αυτόματα ακυρώνουν και τις μεταξύ τους σχέσεις! Χωρίς ασφάλεια δεν νοείται ουσιαστική ύπαρξη.

Ο άνθρωπος που αισθάνεται ότι κινδυνεύει, περιορίζει αναγκαστικά εκτός από τις διαπροσωπικές του σχέσεις και τον χώρο άσκησης της ελευθερίας του. Ο άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δημιουργεί, να θέτει στόχους και να κάνει αλλαγές ώστε να νιώθει ότι είναι σημαντικός και ξεχωριστός. Έτσι θα καταφέρει να συνδεθεί με αγάπη με την οικογένεια του, τον επαγγελματικό και κοινωνικό περίγυρο και να νιώσει ότι ζει σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Μάλιστα η έννοια της «εστίας» είναι άμεσα ταυτισμένη με το αίσθημα της ασφάλειας της ιδιωτικότητας και της οικογενειακής θαλπωρής. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε άνθρωπος επιθυμεί το σπίτι του να είναι απόλυτα προστατευμένο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι κάθε “προσβολή” της εστίας, θυμώνει, στεναχωρεί αλλά και φοβίζει κλονίζοντας το αίσθημα της ασφάλειας.

Γιατί η ασφάλεια πάνω από όλα είναι δικαίωμα!

Υπό μία έννοια, η εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας, είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την ίδια την κοινωνική συνοχή, ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την ισότητα και τη δικαιοσύνη σε μια κοινωνία, που αφορά στο τέλος και την έννοια της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι ο δείκτης αίσθησης της Ελλάδας, όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια των πολιτών είναι στα 74, με μέγιστη δυνατή ένδειξη τα 100. Πρόκειται για το χαμηλότερο δείκτη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα αυτή είναι βασισμένη πάνω σε απαντήσεις που έδωσαν περισσότεροι από 148.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που αφορούσαν σε ερωτήσεις σχετικές με την αίσθηση της ασφάλειας στην καθημερινότητά τους.

Οι ερωτήσεις είχαν σχέση με το:

  • Αν τα άτομα έχουν εμπιστοσύνη στην τοπική αστυνομία
  • Αν αισθάνονται ασφαλείς να περπατούν μόνοι τη νύχτα στην περιοχή τους
  • Το κατά πόσο οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν πέσει τους τελευταίους 12 μήνες θύματα κλοπής και
  • Το κατά πόσο έχουν υποστεί μέσα στο ίδιο διάστημα σωματική επίθεση

Η αίσθηση της ασφάλειας, δίνει την δυνατότητα στο άτομο να βιώσει μια ισορροπημένη ζωή στα πλαίσια της σύγχρονης και διαρκώς μεταβαλλόμενης κοινωνικής δομής, όπως αυτή της ελληνικής και παγκόσμιας πραγματικότητας. Το άτομο πρέπει να νιώθει ασφάλεια τόσο στην οικία του όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται (εργασία, εμπορικά καταστήματα κ.τ.λ.)

Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα, όμως όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την απαραίτητη προστασία την οποία οφείλουμε να παρέχουμε στον εαυτό μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Η SHIELD Group αποτελεί την ασπίδα προστασίας των χώρων σας απέναντι σε κάθε κίνδυνο, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα της ασφάλειας. Ο τομέας της φύλαξης χώρων αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των υπηρεσιών φύλαξης που παρέχει η SHIELD Group. Η υπηρεσία περιλαμβάνει αναλυτικά, τη φύλαξη επαγγελματικών κτιρίων, όπως εμπορικά καταστήματα, εργοστάσια, ξενοδοχεία αλλά και ιδιωτικών χώρων, όπως κατοικίες.