Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία παγκόσμιας κλίμακας, η γυναίκα θα δεχτεί τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής της κάποια μορφή κακοποίησης. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια καθώς περπατάνε στο δρόμο. Ο φόβος, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αυτός που κυριαρχεί και χρειάζεται προσωπική δουλειά για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

Κάθε γυναίκα, λοιπόν, πρέπει να χτίσει την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που κρύβει μέσα της για να είναι έτοιμη να προστατεύσει τον εαυτό της σε οποιοδήποτε συμβάν. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, είναι πιθανόν να αποτρέψει μία παραβατική συμπεριφορά εις βάρος της ή ακόμα και να την εξαλείψει.

Στάδια που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε γυναίκα:

  • Προετοιμασία

Μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι θα κάνατε σε περίπτωση επίθεσης, για να είστε έτοιμες να κινηθείτε άμεσα και χωρίς φόβο. Έχετε στο μυαλό σας ένα πλάνο για να δράσετε εκείνη τη στιγμή και να αιφνιδιάσετε το δράστη. Παράλληλα, να περπατάτε με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα για να μη γίνεστε εύκολα στόχος.

  • Εκπαίδευση

Ανακαλύψτε μαθήματα ή σεμινάρια προστασίας προκειμένου να αποφύγετε οποιαδήποτε απειλή και σταθείτε γερά στα πόδια σας σε μία ενδεχόμενη κρίση. Υπάρχουν πολλά προγράμματα πολεμικών τεχνών όλων των ηλικιών που βοηθούν τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική αυτοάμυνα του οργανισμού.

  • Αυτοπροστασία

Όταν περπατάτε μόνες στο δρόμο, δώστε την κατάλληλη προσοχή ώστε να δείτε τι συμβαίνει γύρω σας. Αν νιώσετε ότι κάποιος σας ακολουθεί, καλό είναι να αλλάξετε δρόμο ή να μπείτε σε κάποιο μαγαζί με κόσμο. Εάν πλησιάζετε προς το σπίτι ή βγαίνετε από το αμάξι, φροντίστε να έχετε έτοιμο το κλειδί στο χέρι και βεβαιωθείτε ότι δεν κρύβεται κάποιος περιμετρικά στο χώρο.

Στη SHIELD GROUP διαθέτουμε έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο αναλαμβάνει τη στατική φύλαξη των χώρων σας ή τη φύλαξη προσώπων. Η πρόληψη αποτελεί πάντοτε πρωταρχικό μας στόχο και οι ενέργειες των υπαλλήλων μας το αποδεικνύουν. Μη διστάσετε να αναζητήσετε βοήθεια σε περίπτωση που νιώσετε την ανάγκη.