Δεν είναι λίγες οι φορές που πριν φύγουμε για διακοπές, φοβόμαστε ότι το σπίτι θα μείνει μόνο του και ότι θα γίνει εύκολος στόχος για τους επιτήδειους κλέφτες. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του σπιτιού σας,

Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρά σας 

Μπορεί η παραπάνω συμβουλή να σας φαίνεται αυτονόητη, αλλά αρκεί να σκεφτείτε ότι στις περισσότερες διαρρήξεις, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της αστυνομίας, οι εγκληματίες εισέρχονται στο σπίτι ή στο διαμέρισμα μέσω της πόρτας, είτε σπάζοντας την κλειδαριά είτε κλοτσώντας την πόρτα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι οι πόρτες σας είναι ισχυρές, ασφαλείς και πάντα κλειδωμένες.

Αφήστε τα φώτα σας ανοιχτά

Αφήστε φώτα αναμμένα με ένα χρονοδιακόπτη για να φαίνεται πως κάποιος υπάρχει μέσα στο σπίτι. Για την καλύτερη ασφάλεια σας, μπορείτε να επενδύσετε και σε φώτα που λειτουργούν με ανιχνευτές κίνησης. Έτσι θα πιάσετε τους κλέφτες εξ απήνης. Σε περίπτωση μάλιστα που λείπετε από το σπίτι, όπως την περίοδο των διακοπών σας και κάποιοι γείτονες δουν το φως, αμέσως θα καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μην αφήνετε τα κλειδιά σε τρίτους

Μη δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε ανθρώπους που δεν εμπιστεύεστε απόλυτα. Μπορεί η σκέψη του να αφήσουμε ένα ζευγάρι κλειδιά σε κάποιον γείτονα ή γνωστό ώστε να “προσέχει” το σπίτι μας σε περίπτωση που συμβεί κάτι να φαίνεται καλή ιδέα, όμως θα πρέπει να του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί πολλές κλοπές έχουν συμβεί με αυτόν τον τρόπο.

Η ασφάλεια της οικίας και της οικογένειάς μας αποτελεί προτεραιότητα για τον καθένα μας ξεχωριστά ιδιαίτερα την περίοδο του Καλοκαιριού που οι περισσότεροι θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να απολαύσουμε το Καλοκαίρι, τη θάλασσα και ξέγνοιαστες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους.

Στη SHIELD Group, φροντίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με βάση τη διαρκώς εμπλουτιζόμενη εμπειρία και τεχνογνωσία μας, για την ασφάλεια της οικίας, της επιχείρησης, των περιουσιακών σας στοιχείων και των υλικών σας αγαθών. Μελετώντας πάντα τις ολοένα μεταβαλλόμενες αυξανόμενες και διαφορετικές μορφές κινδύνου, τις εκάστοτε συνθήκες, αλλά και τις δικές σας εξειδικευμένες ανάγκες, αναλαμβάνουμε τη φύλαξη οποιοδήποτε χώρου!