Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος, που οι περισσότεροι περιμένουμε ως μοναδική ευκαιρία για να ξεκουραστούμε και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για τη χρονιά που έρχεται. Είναι η εποχή που οργανώνουμε τις διακοπές μας και σκεφτόμαστε εξορμήσεις σε ονειρεμένους παραθαλάσσιους προορισμούς.

Τι γίνεται όμως με την ασφάλεια του σπιτιού μας όταν το αφήνουμε και φεύγουμε για διακοπές;

Σας υπενθυμίζουμε, ότι, όλοι μας θα πρέπει να λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα για προστασία της περιουσίας μας από διαρρήξεις και κλοπές την περίοδο των διακοπών.

Εγκατάσταση συναγερμού

Η πιθανότητα της διάρρηξης μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο εάν εγκατασταθεί ένα εξελιγμένο και αξιόπιστο σύστημα συναγερμού. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτεί κανείς κατά τον σχεδιασμό του συστήματος ασφάλειας μιας κατοικίας είναι η παραδοχή ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των διαρρήξεων γίνεται από ευκαιριακούς δράστες και όχι από επαγγελματίες. Είναι δηλαδή οι κλέφτες που θα διαρρήξουν την οικία που φαίνεται εύκολη στην πρόσβασή της και δεν έχει εμφανείς ενδείξεις προστασίας. Το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό διαρρηκτών θα μπει και θα βγει από την οικία σε λιγότερο από 10 λεπτά. Οτιδήποτε, λοιπόν κάνουμε που θα συντελέσει στην καθυστέρηση του δράστη (δηλ. στην αύξηση του χρόνου των 10 λεπτών) θα προβληματίσει τον δράστη για να ξανασκεφθεί εάν θα μπει ή όχι στην δικιά μας οικία.

Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαρρηκτών είναι αλαζόνες και πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρει ποτέ κανείς να τους πιάσει. Έτσι δεν ανησυχούν καθόλου για το εάν θα γίνουν αντιληπτοί από κάποιον γείτονα, ο οποίος θα δει τα χαρακτηριστικά τους με τόσες λεπτομέρειες και θα δώσει ακριβή περιγραφή στην αστυνομία. Παρόλα αυτά έχουν ένα ευάλωτο σημείο και αυτό είναι τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Οι επίδοξοι διαρρήκτες δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τον χρόνο να αποσυνδέσουν και να απενεργοποιήσουν επιτυχώς τα συστήματα παρακολούθησης και δεν θέλουν να καταγραφούν σε βίντεο, γιατί αυτό μπορεί να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και στην συνέχεια να προβληθεί στις ειδήσεις. Γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να τους αναγνωρίσει ο δικός τους γείτονας.

Εάν θέλετε να μάθετε και τις υπόλοιπες συμβουλές από τους ειδικούς της SHIELD Group διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου!