Μια διάρρηξη μπορεί να είναι μια φρικτή εμπειρία, μια παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικής ασφάλειας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εξοπλισμός ενός σπιτιού με ένα επαγγελματικά εγκατεστημένο σύστημα οικιακής ασφάλειας θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μιας διάρρηξης. Άλλωστε, τα σπίτια με συστήματα συναγερμού ασφαλείας έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να υποστούν οποιαδήποτε είδους παραβίαση.

Ποια είναι όμως τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να παραμείνετε ασφαλείς σε περίπτωση διάρρηξης του χώρου σας;

  1. Φύγετε από το σπίτι και ενημερώστε την αστυνομία

Σε περίπτωση διάρρηξης εγκαταλείψτε αμέσως το σπίτι και ενημερώστε το γρηγορότερο δυνατό την αστυνομία. Θα ήταν λάθος και επικίνδυνο να γυρίσετε σε ένα σπίτι μετά από διάρρηξη καθώς ο κλέφτης μπορεί να είναι ακόμη μέσα ή να έχει κρυφτεί περιμετρικά στο χώρο.

  1. Μην αγγίζετε τίποτα

Το άγγιγμα των αντικειμένων που έχουν παραβιαστεί θα μπορούσε να καταστρέψει πολύτιμα στοιχεία. Αν δείτε κάτι που μπορεί να έχει αφήσει πίσω ο διαρρήκτης, μην το αγγίξετε. Είναι σημαντικό να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

  1. Κάντε μια λίστα με όσα σας έκλεψαν

Συντάξτε μια λίστα με όλα όσα έχουν καταστραφεί ή λείπουν από το σπίτι. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε καταγεγραμμένα όλα σας τα υπάρχοντα. Με τη σημερινή τεχνολογία είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα πολύ λεπτομερές και εμπεριστατωμένο έγγραφο.

  1. Καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία

Αν είστε οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καλέσετε άμεσα τον ασφαλιστή, να αναφέρετε το έγκλημα και η ασφαλιστική εταιρεία με τη σειρά της, θα στείλει έναν αρμόδιο στο σπίτι για να αξιολογήσει το ακίνητο και να εκτιμήσει τις ζημιές.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας της SHIELD GROUP και μειώστε τις πιθανότητες για οποιαδήποτε παραβίαση ή διάρρηξη. Η λήψη προληπτικών μέτρων είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να σας βοηθήσει ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα.