Το μπάνιο μπορεί να είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους. Αν αναλογιστείτε πως μπορούν να πνιγούν σε λίγα μόνο εκατοστά νερού, θα καταλάβετε πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην τα αφήνετε ποτέ μόνα τους στο μπάνιο. Οπότε, είναι σημαντικό να υπάρχει επίβλεψη από κάποιον ενήλικα σε οποιαδήποτε στιγμή.

Κάποια tips για την ασφάλεια των παιδιών σας στο μπάνιο είναι:

  • Πρόληψη

Θα πρέπει να τοποθετήσετε αντιολισθητικές λωρίδες στο κάτω μέρος της μπανιέρας και ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από τη βρύση του νερού, έτσι ώστε το παιδί σας να μην τραυματιστεί αν χτυπήσει το κεφάλι του πάνω της. Επίσης, καλό είναι να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας καθώς ένα νήπιο που προσπαθεί να παίξει με το νερό μπορεί να πέσει μέσα.

  • Θερμοκρασία νερού

Για να αποφύγετε τα εγκαύματα, ρυθμίστε το θερμοσίφωνό σας έτσι ώστε η θερμότερη θερμοκρασία στη βρύση να μην είναι μεγαλύτερη από 48,9 βαθμούς Κελσίου. Δοκιμάστε το νερό με τον καρπό ή τον αγκώνα σας για να ελέγξετε ότι είναι ζεστό και όχι καυτό. Όταν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να γυρίσει τις βρύσες, μάθετέ του να ξεκινάει με το κρύο.

  • Αποθήκευση φαρμάκων

Θα πρέπει να φυλάσσετε όλα τα φάρμακα σε δοχεία με καπάκια ασφαλείας και τα καλλυντικά ψηλά και μακριά σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι αυτά τα καπάκια είναι ανθεκτικά στα παιδιά αλλά όχι κατάλληλα για αυτά, οπότε θα πρέπει να τα τοποθετείτε κάπου καλά κρυμμένα για να είναι ασφαλή.

  • Ηλεκτρικές συσκευές

Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο, ιδιαίτερα πιστολάκια μαλλιών, φροντίστε να τις αποσυνδέετε και να τις αποθηκεύετε σε ντουλάπι με κλειδαριά ασφαλείας. Μια άλλη λύση είναι να εγκαταστήσετε ειδικές πρίζες στο μπάνιο για να μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού όταν μια συσκευή πέσει στο νεροχύτη ή στο νερό.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την ασφάλεια του χώρου σας επισκεφτείτε τη σελίδα της  SHIELD Group και επιλέξτε την υπηρεσία που είναι κατάλληλη για εσάς.