Στη συνέχεια του άρθρου μας υπάρχουν οι υπόλοιπες συμβουλές μας σχετικά με τα επιπλέον στοιχεία που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά την ασφάλεια των εγκαταστάσεών σας.

7/ Έχουμε διαπιστώσει ότι οι εγκαταστάσεις που έχουν εύκολα σημεία “πρόσβασης” αποτελούν συχνότερο στόχο. Πρόκειται για σημεία όπως παλιά παράθυρα που ανοίγουν εύκολα, εύθραυστες πόρτες με παλιές κλειδαριές, παράθυρα με παλιές γρίλιες. Είναι καλύτερο να έχετε ισχυρά ασφαλή παράθυρα, καλυμμένα με παντζούρι, μεγάλες πόρτες ασφαλείας ή παντζούρια πάνω από τις κύριες πόρτες που λειτουργούν αποτρεπτικά για τους κλέφτες, μιας και χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να εισέλθουν στον χώρο σας.

8/ Αλλάζετε ΠΑΝΤΑ τους κωδικούς και τις κλειδαριές όταν οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες αποχωρούν από την εταιρεία σας. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το ποσοστό των διαρρήξεων που πραγματοποιούνται εξαιτίας παλαιών συνεργατών ή εργαζομένων. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί ασφαλείας αλλάζονται ώστε να ελαχιστοποιήσετε τυχόν κινδύνους.

9/ Η ορατή ασφάλεια λειτουργεί αποτρεπτικά σε περίπτωση που έχει σημειωθεί έξαρση διαρρήξεων σε τοπικό επίπεδο στις εγκαταστάσεις σας. Οι τακτικές κινητές περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ή ένας ορατός υπάλληλος ασφαλείας στο χώρο σας, που κάνει περιπολίες δίνουν το μήνυμα σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μπει στο χώρο ότι υπάρχει ασφάλεια και ότι είστε προετοιμασμένοι.

10/ Πάντα, πάντα, πάντα, πάντα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για το κομμάτι της ασφάλειά σας. Είναι τόσο σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτικά αξιολογήσεις κινδύνου:

  • αναγνωρίστε τα πιθανά σημεία εισόδου για τους κλέφτες
  • βεβαιωθείτε ότι οι κάμερες και οι συναγερμοί σας λειτουργούν πάντα
  • μιλήστε με άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή για να δείτε αν έχουν γίνει διαρρήξεις

Ο τομέας της Φύλαξης Χώρων αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των υπηρεσιών φύλαξης που παρέχει η SHIELD Group. Με την υπηρεσία φύλαξης χώρων, φροντίζουμε για την ασφάλεια και την προστασία κλειστών και ανοικτών εγκαταστάσεων. Η υπηρεσία περιλαμβάνει αναλυτικά, τη φύλαξη επαγγελματικών κτιρίων, όπως εμπορικά καταστήματα, εργοστάσια, ξενοδοχεία αλλά και ιδιωτικών χώρων, όπως κατοικίες.