Για όποιον διαθέτει εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για εμπορικές είτε για οικιστικές, η ασφάλεια είναι πάντα σημαντική. Ενώ τα συστήματα συναγερμού και τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ασφάλεια των χώρων σας, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους.

Με την εγκληματικότητα να αυξάνεται συνεχώς και με όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να μπαίνουν στο στόχαστρο των κλεφτών, μήπως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε την ασφάλειά σας;

Με πολλά χρόνια στον κλάδο της ασφάλειας, σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες συμβουλές μας σχετικά με τα μικρά επιπλέον στοιχεία που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά την ασφάλεια των εγκαταστάσεών σας.

1/ Οι κλέφτες συνηθίζουν να παρακολουθούν τις εγκαταστάσεις σας για μέρες πριν προβούν στη διάρρηξη και αυτό προκειμένου να μάθουν τη “ρουτίνα” του κτιρίου σας. Ενημερώστε λοιπόν όλο το προσωπικό σας ότι πρέπει να αναφέρει αμέσως οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, όσο μικρή κι αν είναι. Το να βλέπετε συχνά το ίδιο αυτοκίνητο ή το ίδιο άτομο στην περιοχή σας είναι συνήθως ένα σημάδι ότι ο χώρος σας παρακολουθείται.

2/ Ελέγχετε τακτικά την περίμετρο του χώρου σας. Τυχόν κενά ή τρύπες στην περίφραξη καθιστούν τον χώρο σας ευάλωτο κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στους ανεπιθύμητους επισκέπτες! Βεβαιωθείτε ότι η κατεστραμμένη περίφραξη ή οι τοίχοι θα επισκευαστούν αμέσως!

3/ Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα στοιβαγμένο που μπορεί να λειτουργήσει ως σκαλοπάτι για κάποιον για να εισέλθει στο χώρο σας. Αν έχετε ένα μεγάλο σωρό σκουπιδιών ή οτιδήποτε κοντά σε τοίχο ή φράχτη, οι κλέφτες θα το χρησιμοποιήσουν είτε για να εισέλθουν είτε για να διαφύγουν.

4/ Το κλειστό σύστημα ασφάλειας είναι πραγματικά απαραίτητο για όλες τις εγκαταστάσεις στις μέρες μας, ωστόσο οι κλέφτες συχνά κόβουν τα καλώδια ρεύματος πριν από μια διάρρηξη. Εάν βρίσκεστε σε μια πιο απομακρυσμένη τοποθεσία, αξίζει να επενδύσετε και στην υπηρεσία της στατικής φύλαξης για επιπλέον προστασία.

5/ Αποφύγετε να αφήνετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας σε σημεία με εύκολη πρόσβαση! Έχει παρατηρηθεί αύξηση των ευκαιριακών εγκληματιών, οι οποίοι βλέποντας κάτι που μοιάζει πολύτιμο αλλά και εύκολο να το πάρουν το αρπάζουν!

6/ Μέσα από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια έξαρση των διαρρήξεων κατά τους μήνες που προηγούνται των Χριστουγέννων. Βεβαιωθείτε πάντα ότι διαθέτετε κάποια υπηρεσία ασφάλειας ή ένα εξαιρετικό σύστημα κλειστών καμερών και συναγερμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να ελαχιστοποιήσετε το ενδεχόμενο να γίνετε στόχος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου μας και μάθετε ακόμα περισσότερα tips…